Så blir du en produktutvecklare i världsklass

Är du intresserad av att lära dig insiktsdriven innovation och bli en produktutvecklare i världsklass? I så fall ska du haka på nästa omgång av ”Produktutvecklare i världsklass”, en utbildning som arrangeras av Livsmedel i fokus.

Utbildningen ger dig kunskaper om innovationsprocesser och förståelse för olika delmoment och behov kring produktutveckling. Samtidigt knyter du nya kontakter, utbyter erfarenheter och skapar nätverk.
Anna-Karin Karlsson, hållbarhetschef på Norrmejerier men även Livsmedel i fokus avgående ordförande har varit med och utvecklat utbildningen.
Vem är kursen egentligen till för?
– Den är till för de som redan idag arbetar som produktutvecklare eller med produktutveckling som en del av sin tjänst inom ett livsmedelsföretag eller annan livsmedelsnära verksamhet.
Vad krävs av en som deltagare?
– Det krävs att man har jobbat ett tag som produktutvecklare, att man vill lära sig mer och att man vill dela med sig av sina utmaningar. Själva kursen är uppdelad i tre moduler och för att få ut mesta möjliga av den är att man går in i utbildningen med nyfikenhet och engagemang. Då har man alla möjligheter att lära sig nya saker och få nya kontakter på köpet.
Vad kan man som deltagare förvänta sig att få med sig, i form av ny kunskap och erfarenhet?
– Jag skulle säga att man främst får med sig djupare kunskap om hur man arbetar med idegenerering och innovationsprocesser, men också sånt som förpackningsutveckling, sensorik, klimat- och miljöutvärdering samt processer.
Varför arrangeras den här typen av utbildning?
– Det saknas den här typen av utbildning för de som arbetat ett tag som produktutvecklare och som vill fördjupa som kompetens och öka sitt nätverk inom livsmedelsbranschen. man blir lite ensam som produktutvecklare och även om man inte delger varandra produkthemligheter så finns stort värde i att utbyta ideer och erfarenheter kopplat till själva innovationsprocessen mm. Den här utbildningen är viktig för att Sverige ska öka sin innovationsförmåga och konkurrenskraft inom livsmedel.

Vårvinterns omgång av utbildningen är precis avslutad och de som gått den har blivit diplomerade, och var mer än nöjda med kursdagarna. Julia Granung var en av deltagarna.
Vad jobbar du med till vardags?
– Som utvecklingschef på Peas of heaven som utvecklar och producerar veganska köttsubstitut.
Hur kommer det sig att du gick utbildningen?
– Jag jobbade innan på RISE som är en av partnersen till utbildningen. Jag hörde att förra utbildningen hade fått otroligt fin feedback så blev då väldigt sugen på att själv gå den.
Vad tar du med dig härifrån?
– Nätverket helt klart. Men även otroligt mycket kunskap med väldigt bred och blandad kompott.
Vad var det bästa med kursen?
– Än en gång, nätverket, dvs kursdeltagarna och alla föreläsare. Jag kom ihåg att många nämnde det i förra utbildningen också men tänkte faktiskt då, ”hur viktigt kan det vara egentligen”. Men oj så bra!

 

 

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser och Trend

Experten: “Förpackningar är alltid en kompromiss”

Nya förpackningsdirektiv är på gång, vilket livsmedelsbranschen redan jobbar hårt med. De nya plastkorkarna som sitter fast är bara ett exempel. Frågan är bara om möjligheten att återvinna går ut över funktionaliteten?

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.