Samtliga Coops butiker håller stängt

Coops kassasystem har för närvarande havererat. Coop rekommenderar därför samtliga butiker i Sverige att hålla stängt under lördagen, rapporterar SVT-nyheter. Orsaken till haveriet är en it-attack mot en leverantör.

Haveriet uppstod redan vid 19-tiden på fredagskvällen och teknikerna har arbetat hela natten med felsökning och att återställa systemet. Felet omfattar både självbetalningskassor och bemannade kassor. Coop rekommenderar därför att landets samtliga butiker håller stängt under lördagen, även om någon enstaka Coop-butik eventuell kan ha klarat sig.

Coop tror inte att attacken är riktad mot dem. Störningen uppstod för att en leverantör till dagligvarukedjan har drabbats av en it-attack.

 

Fler nyheter i Arkiv och Dagligvaruhandel

Ny digital plattform för kaffe som ska demokratiserar värdekedjan

Löfbergs blir som första kafferosteri en del av konceptet Era of We – världens första digitala plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter.
– Era of We är byggd och tillgänglig för alla odlare, både stora och små, som uppfyller uppsatta hållbarhets- och kvalitetskriterier, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande av Era of We, till Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem