Sodexo fixar maten till fältsjukhuset i Älvsjö

Det är Sodexo som får uppdraget att laga och leverera måltider till det nybyggda fältsjukhuset utanför Stockholm efter att en rekordsnabb lösning tagits fram.
– Vi är i full gång med att lösa all logistik, säger Susanne Fridlund, distriktschef på Sodexo Healthcare.

Stockholms Läns Sjukvårdsområde har gett Sodexo uppdraget att laga och leverera samtliga måltider till patienterna på Älvsjö sjukhus, alltså det sjukhus som Försvarsmakten tillsammans med Region Stockholm byggt upp på Stockholmsmässan.

Sedan tidigare finns ett mångårigt samarbete mellan parterna som nu utökas.

– På bara ett dygn jobbade vi fram ett förslag som skulle kunna sättas i bruk tre dagar senare. Det hade inte varit möjligt utan tidigare upparbetade rutiner. Det behövs en flexibilitet eftersom ingen riktigt vet hur behoven kommer att se ut framöver, säger Susanne Fridlund.

Sodexo lagar och portionsförpackar lunch och middag och skickar måltiderna till Älvsjö. På sjukhuset finns medarbetare från måltidsleverantören som värmer och dukar upp maten på brickor. Företaget kommer även att tillhandahålla frukostpåsar, nutritionsprodukter och förrådsvaror. All mat är portionsförpackad och serveras med engångsmaterial för att hindra smittspridning. Vårdpersonalen ansvarar för matbeställningarna och att maten delas ut till patienterna.

Dela

Fler nyheter i Corona och Måltider

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.