SydGrönt inför pantningsbara plastförpackningar

Nu tar SydGrönt som första grönsaksföretag ett grepp för att deras plastförpackningar återvinns. De inleder ett samarbete med Bower, med vars app konsumenterna kan skanna tomma förpackningar och i utbyte erhålla pant.

Som en del i omställningarna med att minska klimatavtrycket är SydGrönt det, enligt dem själva, första grönsaksproducenten i Sverige som gjort sina plastförpackningar pantbara. Med några enkla steg i Bowers app belönas konsumenterna när de återvinner sina förpackningar vid vanliga återvinningsstationer.

–Vad vi måste göra för att uppnå den cirkulära ekonomin är att se till att saker som vi producerar samlas in och blir något nytt, och det är den funktionen vi fyller, förklarar Suwar Mert, VD på Bower.

Plastförpackningarnas viktigaste uppgift är att skydda grönsakerna och frukterna från producenten till butikerna, men även skydda produkterna hemma i konsumentens hem. Utan förpackningen finns risk för att hållbarheten förkortas och kan leda till större matsvinn.

– Hållbarhet och kvalitet är viktiga ledstjärnor för SydGrönt, någonting som
konkretiseras gentemot deras konsumenter när de nu ansluter sig till vårt system för incitamentsbaserad insamling och återvinning, säger Texas Kiiskinen, Bower.

Dela

Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet

Orkla satsar på egen restaurang för nya innovationer: ”Vi vill få direkt input”

Orkla Foods Sverige öppnar Frankful Butik och Restaurang i direkt anslutning till huvudkontoret i Malmö, med fokus på att hitta lösningar för framtidens mat inom planetens gränser.
– Vår tanke är att skapa en mötesplats för riktig god, innovativ och hållbart framställd mat, säger marknadschefen Josefin Buregård.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem