12 maj 2022
Kockens lanserar en ny och mer hållbar förpackning till sina mest populära glas, ”det lilla gourmetglaset”, i vilket man minskat mängden glas med drygt 6 procent. Detta innebär i sin tur en minskning med 33 ton glas per år och en reducering av klimatavtrycket med 28 ton koldioxid.
– Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas, säger förpackningsutvecklaren Sarah Danielsson.
Samtliga av Kockens kryddglas tillverkas av 55-60 procent återvunnet glas.
Även vad gäller locken har man gjort förbättringar och övergått till biobaserad plast och även minskat mängden material med drygt 10 procent.
– Det nya locket är 100 procent materialåtervinningsbart, vilket är i linje med vårt mål om att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025, säger Sarah Danielsson.
Dela
Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet
Fiske och vattenbruk Hållbarhet
Räkfisket tappar MSC-märkningen: “Det är komplext”
Från och med den 25 april är räkfisket i Skagerak, Kattegatt och Norskarännan suspenderat från MSC. Det innebär att det inte längre kommer att vara möjligt att köpa färska MSC-certifierade räkor i Sverige.
27 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.