Fullt fokus på produkter Från Sverige: “Viktigare än någonsin”

Nu har Från Sverige-veckorna dragit i gång, en kampanj som pågår mellan den 19 september och 2 oktober och som inte bara kommer att synas i butikshyllan och på kundvagnen utan även på stan och på nätet.

I år är det tredje året i rad som Från Sverige-veckorna arrangeras i samarbete med hela branschen, då ursprungsmärkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige exponeras extra mycket i samarbete med livsmedelsföretag och butikskedjor.

”I år är detta viktigare än någonsin, med tanke på höga kostnader i produktionen och stor oro i världen”, skriver Från Sverige i ett pressmeddelande.

Totalt har cirka 500 butiker inom Ica, Coop, Hemköp och City Gross i storstadsregionerna skyltats upp med butiksmaterial (medan Willys och Lidl skyltar upp sina egna butiker). Och i drygt 400 butiker påminner Från Sverige-märkningen om att titta efter märket på de produkter som stoppas i kundvagnen. Budskapet lyfts på sammanlagt 46 000 kundvagnar i butiker runt om i Sverige under dessa veckor.

I våras annonserade Från Sverige-märkningen i t-banan i Stockholm och nu fortsätter man med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar” och lyfter den svenska livsmedelsproduktionen.

Mathem öppnar dessutom en ”Från Sverige shop-in-shop”, alltså en butik i online-butiken för Från Sverige-märkta varor.

Företag och livsmedelskedjor som använder märkningen berättar även i sina digitala kanaler om vad de gör och på Från Sveriges Instagram kan man tävla i ett roligt quiz med chans att vinna en fullmatad matkasse – med produkter från Sverige, så klart.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Förädling och Värdekedjan

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.