Ny ägare sökes – Food for Progress i konkurs

De bolag som ingår i Food for progress-koncernen har försatts i konkurs. Bolaget är främst känt som skapare av vegovarumärket Oumph, som för två år sedan såldes till internationella Livekindly.

Den växtbaserade livsmedelsproducenten Food for Progress, har begärts i konkurs. Det framgår av handlingar från Tingsrätten, som Food Supply tagit del av.

Företaget är mest känt för det framgångsrika varumärket Oumph, som under 2020 såldes till den globala livsmedelskoncernen Livekindly.

Sedan dess har Food for Progress tillverkat glass och andra djupfrysta livsmedel i sin fabrik i Trollhättan. För snart ett år sedan förvärvades även en fabrik i Mölnlycke, från Paulig.

Moderbolaget bakom Food for Progress olika bolag, Ecab Invest, har däremot inte försatts i konkurs.  Ecab Invest redovisade 2020 en omsättning på nästan 200 miljoner kronor i sin senaste årsredovisning och ett resultat efter finansnetto på minus 15 miljoner kronor. Det vägdes förvisso upp av intäkterna för försäljningen av Oumph: drygt 150 miljoner kronor!

Vad som händer med Food for Progress, livsmedelsproduktionen och företagets 17 anställda återstår att se. Enligt konkursförvaltaren är målsättningen att hitta en ny köpare:

– Det är alltid en konkursförvaltares hopp att kunna få till en försäljning och det är vår målsättning även nu och vi har gott hopp om det, säger Jörgen Wistrand på Wistrand Advokatbyrå till Food Supply.

BILDTEXT: Varumärket Beat ägs av Food for Progress.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Växtbaserat

Så påverkar inflationen julbordet: ”Ett hårt slag för branschen”

Höjda räntor, stigande matpriser och kostnadsinflation sätter djupa spår i svenskarnas julfirande, enligt Livsmedelsföretagens årliga julundersökning. Två av fem svenskar säger nämligen att det viktigaste när de planerar julbordet är att maten inte är för dyr.