Nu ska korken sitta fast: “En förändringsresa”

Coca-Cola i Sverige lanserar nya fastsittande korkar, som ett led i EU:s engångsplastdirektiv som träder i kraft 2024.
– Det finns ingen anledning att vänta, säger Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners Sverige.

Som ett av de första dryckesföretagen i Sverige börjar Coca-Cola redan nu i oktober att introducera fastsittande korkar på sina PET-flaskor. Först ut blir Fanta, Coca-Cola, Sprite och Bonaqua.
– I nästa vecka rullar en stor och omfattande reklamkampanj ut för att konsumenterna ska förstå varför korken plötsligt sitter fast i flaskan – även efter öppning, säger Sofie Eliasson Morsink till Livsmedel i fokus.
Förändringen ska underlätta insamling och återvinning av hela förpackningen och hjälper till att förhindra nedskräpning, vilket i sin tur bidrar till branschmålet: 100 procent återvinning av både flaska och kork.
– Vi har redan övergått till att använda 100 procent återvunnen plast i våra PET-flaskor. De nya korkarna är nästa steg under vår strategi World Without Waste, och en viktig del av en större förändringsresa där vi på sikt hoppas uppnå vår vision om en skräpfri värld, säger Charlotte Kalin, hållbarhetsansvarig på The Coca-Cola Company i Sverige, i en kommentar.

Dela

Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet

Debatt: En satsning på hållbarhet minskar också vår sårbarhet.

Varje bonde är viktig för att vi ska kunna öka vår livsmedelsproduktion på ett hållbart sätt. Men för att lantbrukare ska kunna investera i hållbara metoder och ny teknik, är både ekonomiska marknadsincitament och statliga miljöersättningar helt avgörande. Det skriver Elina Matsdotter, hållbarhetschef för Scan Sverige, i en debattartikel i Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.