Digital guide visar vägen till den lokala gastronomin

En ny guide ska visa vägen till lokalproducerad mat och dryck i Sommarsverige – ett samarbete mellan LRF Lokal mat och dryck och White Guide.
– Sverige har fantastiskt mycket att bjuda på, säger Anna Kaijser, ansvarig för LRF Lokal mat och dryck.

Coronakrisen har slagit hårt mot många småskaliga och lokala livsmedelsföretag, där ett av de stora problemen är att nå ut med produkterna. Men nu har LRF Lokal mat och dryck tillsammans med White Guide tagit fram en digital guide för att göra det lättare för Sverige-turisterna att hitta alla lokalproducerade pärlor.

Här hittas allt från småkakor i slottsmiljö till skaldjursplatåer på bryggor, kompletterade med matiga utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter.

– Sverige har fantastiskt mycket att bjuda på och nu när det är hemester som gäller så vill vi hjälpa till att hitta till alla fantastiska lokalproducerade mat- och dryckesupplevelser, säger Anna Kaijser på LRF Lokal mat och dryck.

Initiativet Sverigesommar 2020 pågår hela sommaren och innehåller 25 landskapsguider och 15 cityguider med totalt över 300 lokala upplevelser med mat och dryck att upptäcka på nära håll i sommar. Guiden introduceras digitalt på whiteguide.com/sverigesommar och kompletteras löpande med tips, nyheter och nya recensioner i nyhetsbrev och sociala medier.

Fler nyheter i Corona och Måltider och Värdekedjan

Hammars Bryggeri expanderar utomlands – tack vare Lidl

Hammars Bryggeri i Närke är ett av de företag som drabbades hårt när coronapandemin slog till. Nu ska de expandera utomlands tack vare ett fördjupat samarbete med Lidl.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem