Svenska Stjärnägg satsar stort på Danmark

Svenska Stjärnägg tar klivet över Öresund och blir ny leverantör till den danska dagligvaruhandeln inom kategorin ägg och äggprodukter. Det nya bolaget Stjerneæg A/S ska verka både under eget varumärke och vara partner för kundernas egna märkesvaror.

Nu kan kunderna inom den danska dagligvaruhandeln och foodservicesektorn välja en ny leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter: Stjerneaeg A/S.

– Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter. Vi söker nu partners som vill utveckla äggkategorin tillsammans med oss, säger Rolf Poulsen, vd för Stjerneæg.

Stjerneæg är resultatet av en sammanslagning mellan svenska Stjärnägg och danska Dueholm, som tillsammans bildat det nya danska bolaget.

– Jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden. I Sverige är vi vana vid en mycket hårdare konkurrens på äggmarknaden, därför kan vi erbjuda de danska kunderna konkurrenskraftiga priser, säger Håkan Burlin, vd på Stjärnägg AB.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två partnernas nuvarande affärsmodeller och profiler. Dueholm fortsätter att vara leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden medan Stjärnägg är Sveriges ledande leverantör av alla typer av ägg och äggprodukter.

 

Stjärnägg AB ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar av Sverige. Företaget levererar ett komplett utbud av ägg till flera av de stora aktörerna inom svensk dagligvaruhandel och foodservice, såsom Axfood, Ica, Coop Bergendahls och Menigo.

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Primärproduktion

Dalarna möter Grekland i nytt koncept

Leksands knäckebröd och Fontana går samman i en gemensam kampanj. Tillsammans har de båda familjeföretagen tagit fram konceptet ”Dippa varje dag – med gott samvete”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem