Världen visar intresse för svenska växtbaserade drycker

Veg of Lund är nominerade till Livsmedelspriset 2021 med varumärket Dug

Motiveringen till nomineringen är:

”För sin patenterade emulsionsteknologi och utveckling av växtbaserade drycker baserade på potatis och rapsolja som säljs både i Sverige och Storbritannien.”

– Wow, vad häftigt och jätteskoj att vi är i final. Men jag är inte överraskad med tanke på det trycket som vi har och det intresset som hela världen visar för våra produkter.

Var befinner sig Veg of Lund nu?

– Vi har tagit oss in i och kommit ut till kund i Kina, Storbritannien och Sverige och just nu ligger fokus på att bearbeta konsumenterna på dessa marknader och samtidigt som vi håller på att kartlägga av nya marknader. Vi är också på väg in i USA och håller på att sätta upp produktionen där. Nästa år kommer vi dessutom att släppa en ny produkt, ett alternativ till kött, säger Cecilia Lindwall, vd för Veg of Lund.

Prisutdelning och offentliggörande av vinnaren sker den 21 oktober under banketten på Livsmedelsdagarna i Tylösand. Här finns mer information om de övriga finalisterna och om Livsmedelspriset.

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Växtbaserat

Södertälje sätter matens klimatavtryck under lupp

Södertälje kommun har tillsammans med Consupedia analyserat hur kommuns livsmedelsinköp påverkar omvärlden utifrån 14 hållbarhetsparametrar. Nu efterlyser kostchefen Sara Seing en bredare syn på hållbarhetsbegreppet.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.