28 april 2022
Syftet är att synliggöra innovativa startups inom matområdet som en källa till innovation och inspiration för hållbar omställning. Ambitionen är att få handel, industri och att få upp ögonen för startups som en källa till innovation. Syftet är också att i en bredare systemkontext vara med och inspirera genom goda exempel på startup-koncept och tillväxtresor.
Vinnaren får 100 000 kronor och priset ska användas till fortsatt utveckling av sin innovation.
Bedömningskriterier är:
Unikitet
Innovativ höjd
Impact/Hållbarhet, bidra till agenda 2030
Förra året vann Melt & Marble. De fick priset för sitt innovativa arbete med att ta fram nästa generations växtbaserade fetter med hjälp av precisionsfermentation.
– I fjol fick vi in många nomineringar till priset. Det var en stark uppställning med många innovativa koncept. Som lovar gott inför matsystemets framtid, säger Elén Faxö, ledamot av Livsmedel i fokus styrelse och del i juryn. Nu hoppas vi på lika många spännande nomineringar i år.
Nominering stänger redan 23 maj så passa på att göra din röst hörd. Du hittar allt du behöver här!
Dela
Fler nyheter i Forskning och Hållbarhet och Människor och Mötesplatser
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.