Fazers vd tar plats i Bryssel: ”Hedrande”

Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, tar plats i Food Drink Europes styrelse, som samlar den europeiska livsmedelsindustrin i Bryssel. Han efterträder Henrik Samuelson, tidigare SVP Customer Brands på Paulig, som haft rollen som ordförande.

Det var på FoodDrinkEuropes styrelsemöte den 13 november som det blev klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, tar plats i styrelsen för den europeiska branschorganisationen för livsmedelsproducenter. Mats Liedholm har nominerats gemensamt av de nordiska länderna och Estland och sitter därmed på ett starkt mandat att företräda livsmedelsindustrin i Norden.
– Det är hedrande att få företräda vår viktiga bransch på EU-nivå. Jag ser fram emot att få bidra med perspektiv från Fazer, Livsmedelsföretagen samt de andra nordiska länderna och Estland. Särskilt i dessa tider är livsmedelsproducenterna helt avgörande för Europas motståndskraft och ekonomi. Det som inte produceras i fredstid kan inte heller produceras i kristid. Goda affärsförutsättningar i dag är därför grunden för en robust livsmedelsberedskap i morgon, säger Mats Liedholm i en kommentar.
Eftersom nästan all lagstiftning om livsmedel beslutas på EU-nivå, är samarbete på europeisk nivå en förutsättning för att branschens röst ska få genomslag i debatten och i utformningen av nya regelverk. Regel- och policyutveckling med stor bäring på förutsättningarna för svenska livsmedelsproducenter pågår ständigt inom EU.
– På Livsmedelsföretagen är vi väldigt glada och stolta över att Mats nu har tagit plats i Food Drink Europes styrelse. Med sin stora kunnighet och starka engagemang, kommer han att vara en konstruktiv kraft i styrelsen med förmåga och kapacitet att höja blicken och arbeta för branschens långsiktiga intressen, säger Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.

Livsmedelsindustrin är den största tillverkningsindustrin i Europa och omfattar närmare 300 000 företag, varav 99 procent utgörs av små och medelstora företag, med 4,6 miljoner anställda.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Människor och Utblick

Här är Sveriges nya proteinfabrik

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna. Syftet är att minska importberoendet av sojaböna och stärka den svenska livsmedelsberedskapen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.