Från eld och jord till luft och vatten – här är Årets Konditor

Isabella Westergren är Årets Konditor 2019. – Jag är fortfarande i början av min karriär, så det här känns verkligen som ett kvitto på att det jag gör är bra och i rätt riktning, säger den glada vinnaren, som till vardags arbetar som konditor på Hotell At Six i Stockholm.

Fem skickliga konditorer tävlade om att ta hem den prestigefulla titeln Årets Konditor 2019 nu i helgen under Bak-och Chokladfestivalen i Stockholm. De fick tio timmar på sig, fördelat över två dagar, att skapa tårtor, fyra sorters bakverk och tallriksdesserter – allt utifrån temat ”de fyra elementen”, det vill säga eld, jord, luft och vatten. 

Vann gjorde Isabella Westergren, 28 år gammal, som tolkade temat genom att låta sina egna sinnen inspirera de olika elementen.

– Att kunna prestera på den höga nivå som vi sett under årets tävling, under tidspress och inför publik, kräver inte bara talang och hård träning, utan även ett otroligt starkt psyke. Med en personlig, genomtänkt tolkning och sprudlande energi bjöd Isabella på magi vid bakbordet. Jag ser fram emot att följa denna unga talang i framtiden, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arrangerar tävlingen. 

På andra plats i Årets Konditor 2019 kom Sara Nilsson, Head Chef Pastry på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg, och tredjeplaceringen gick till Jimmy Wollberg, som är med och driver Berzelii Choklad i Göteborg.

AGNETA RENMARK

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: “Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.