Ica lanserar nytt matkoncept i Mood-gallerian

Ica öppnar ett nytt koncept för måltidslösningar i Mood-gallerian i Stockholm. – När kundernas sätt att äta delvis förändras vill vi kunna möta den nya synen på mat och måltider, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Den 1 april öppnar Icanders, en restaurang, måltidsbutik och mötesplats som kombinerar inslag från den klassiska lanthandeln med den moderna restaurangens. Utöver en restaurangdel med ett hundratal sittplatser kommer Icanders även att innefatta en butik med försäljning av färdiglagade rätter.

– Kunderna letar efter enkla och snabba måltidsalternativ, och genom att öppna Icanders i ett av det mest konkurrensutsatta lägena i Sverige kan vi få ytterligare fart i att utveckla måltidslösningar, säger Anders Svensson.

Satsningen är en del i en större investering som Ica Sverige gör för att utveckla Icas måltidserbjudanden; allt från frukost till middag finns med i konceptet.

– Maten kommer att ha sitt ursprung i den svenska husmanskosten men i modern och spännande tappning, säger Anders Svensson.

Satsningen i Mood-gallerian kommer inte att följas av fler, liknande, etableringar.

– Just Icanders kommer att vara unikt och den enda fristående måltidsbutiken. Däremot räknar vi med att hela eller delar av konceptet kommer att sprida sig till Ica-butiker runt om i landet.

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: “Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.