Malmö Chokladfabrik surfar på heta trenden

Varm choklad har blivit en i bokstavlig bemärkelse het internationell trend. I Malmö Chokladfabriks nyöppnade butik i Stockholm kan kunderna njuta av flera olika sorter – och även vara med på chokladprovning.

För en månad sedan slog Malmö Chokladfabrik upp dörrarna till sin nya butik på Grev Turegatan i Stockholm.
– Vi vill visa bredden och kunna presentera hela vårt sortiment av ekologisk och hållbart producerad kvalitetschoklad. Choklad som vunnit bäst i test, choklad som serverats på Nobelmiddagen – vi har allt, säger Jens Fylkner, delägare till Malmö Chokladfabrik, till Livsmedel i fokus.
Han förklarar att butiken i Malmö har blivit väldigt uppskattad av kunderna och att det därför kändes givet att satsa även i Stockholm.
– Vi hade ju redan en bra förlaga som vi kunde bygga vidare på. Samtidigt tror jag att vi tillför något helt nytt. Inte minst har vi Stockholms bästa utbud av varm choklad, säger Jens Fylkner och förklarar att detta med varm choklad är en i bokstavlig bemärkelse het internationell trend.
– Choklad var ursprungligen något som dracks, när spanjorerna introducerade chokladen i Europa i början på 1500-talet. Nu ökar intresset igen och hos oss kan man välja mellan allt från Vegansk sproud till Mocca som görs på specialkaffe och fin mörk choklad, eller Snövit som görs på vit choklad.

Butiken har även en övervåning, där man bland annat erbjuder chokladprovningar flera gånger i veckan, där kollegor eller kompisar för 495 kronor kan lära sig mer om chokladens ursprung och vad som skiljer olika bönsorter och kakaohalter åt – och dessutom få med sig en handgjord chokladkaka hem samt få bra rabatt i butiken i samband med eventet.

Hur är det att driva butik som leverantör?
– Det är så klart något helt annat jämfört med att producera. Den största vinsten är att vi får möta slutkonsumenten. Det är väldigt roligt att stå i butiken och prata med alla som kommer in, låta dem provsmaka och snackar preferenser. Vi lär ut saker i butiken men lär oss även mycket själva.
När öppnar ni butik i Göteborg?
– Haha, först får vi landa lite här i Stockholm, vi har bara haft öppet en månad. Men Göteborg står absolut näst på tur i framtiden.


Malmö Chokladfabrik gör ekologisk premiumchoklad helt utan nötter, soja och gluten. Foto: Malmö Chokladfabrik

 

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

Forskning gör fullkorn mer attraktivt: ”Tilltalar konsumenterna”

Fermentering av fibrer kan vara ett sätt att öka konsumtionen av fullkorn. Exakt hur kommer Marcus Johansson, forskare vid Högskolan i Kristianstad, att förklara när han medverkar i ett webbinarium i regi av Fullkornsfrämjandet.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.