Möt Glada Hudiks Pär Johansson på Livsmedelsdagarna

Livsmedelsdagarna i Tylösand i oktober består av ett välfyllt och intressant program med alltifrån workshop och utdelning av två olika branschpriser till en rad intressanta talare. En av dessa är Pär Johansson, initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern.

– Jag kommer att prata om min resa med Glada Hudik-teatern – en resa som innehåller roliga historier, sorgliga historier och helt fantastiska historier. Resan är kantad av både skratt och gråt. Det handlar om livet, oavsett om man är utvecklingsstörd eller normalstörd, säger han när Livsmedel i fokus når honom på telefon.

Glada Hudik-teatern startade 1996. Pär Johansson arbetade då på det kommunala dagcentret i Hudiksvall och kände en frustration över aktiviteterna som fanns för personer med funktionshinder. Han tyckte att de borde kunna ägna sin tid och kreativa energi åt något vettigare och föreslog att de skulle börja spela teatern. Sedan dess har Glada Hudik-teatern spelat en lång rad föreställningar, turnerat i Sverige och spelat in långfilm med mera.

– Att jag deltar på Livsmedelsdagarna är för att det som jag pratar om handlar om medmänsklighet i alla former, och livsmedelsbranschen är en form där det sker mänskliga möten. Vi tror ju på att alla former av mänskliga möten gynnar integration och mångfald samt krossar fördomar. Och jag vill sprida ett budskap till alla att om vi ska lyckas få ett samhälle där alla får plats, då måste alla människor börja med sig själva.

– Dessutom har vi arbetat en del med livsmedelsbranschen, tillägger han. Vi har bland annat skapat Ica-Jerry.

Pär Johanssons föredrag ”I huvudet på en normalstörd” äger rum under torsdagsförmiddagen den 22 oktober. Här hittar du hela programmet för Livsmedelsadagarna 2021.

Dela