Sökes: Gotländska matproducenter

Lidl har tecknat avtal med 40 nya leverantörer runt om i landet. Med öppningen av butiken i Visby nära förestående söker kedjan nu samarbete med fler gotländska företag.

Coronakrisen har slagit hårt mot vissa svenska matproducenter. Många har stått utan avsättning för sina produkter när hotell, restauranger och kaféer fått färre besökare, begränsat sin verksamhet eller stängt.

För att hjälpa dem har alla de stora dagligvarukedjorna förenklat proceduren att plocka in nya leverantörer till sina butiker. Lidl har hittills tecknat avtal med nästa 40 stycken, det är allt från ett bryggeri på Österlen till en korvtillverkare i Västerbotten.
”Men på listan över våra nya leverantörer finns alldeles för få gotländska matproducenter. Detta trots att Gotland är känt för sina fina råvaror och sin goda mat”, skriver Lidl i ett pressmeddelande.
25 juni öppnar kedjan sin butik i Visby, den första på ön. Inför detta vill Lidl öppna för lokala matproducenter att sälja sina produkter hos dem.
”Vi vet att ni påverkas av coronapandemin och dess följder med en inställd Almedalsvecka och minskat resande. Vi vill hjälpa till och
uppmanar därför gotländska matproducenter att höra av sig till oss”.

 

Fler nyheter i Corona och Dagligvaruhandel och Förädling

Ingelsta Kalkon slår igen butiker: “Tuff konkurrens”

Ingelsta Kalkon inleder förhandlingar om att stänga ned tre av sina totalt fem delikatessbutiker.
– Vi väljer att lägga fokus på det vi är bra på, säger vd Jörgen Svensson.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem