Urstarkt talarfält på årets trendseminarium

När Livsmedel i fokus kör årets trendseminarium är det stjärnspäckat, inspirerande och riktigt maxat. Programmet alltså. Missa inte att anmäla dig! Nu mer än någonsin behöver du ha koll på läget och förståelse för de trender som styr.

Kriserna avlöser varandra och påverkar både matvanor och beteenden. Hur ser de förändrade konsumtionsmönstren ut – blir det bara fokus på lågpris och ekonomitänk eller finns det plats för hållbarhet, ekologi och innovativa produkter i konsumentens medvetande? Växer den prisvärda, kloka, hållbara maten eller är det snacks och skräpmat som ökar som tröstande snuttefilt i bistra tider? Ingela Stenson är moderator för eventet och tillika chefredaktör för tidningen Livsmedel i fokus.
Vad händer på årets trendseminarium?
–Det är minsann inte lätt att förutspå trender framöver, allt ändras ju kontinuerligt. Därför har vi bjudit in de allra vassaste hjärnorna vi känner till, personer som kan kommentera läget på ett insiktsfullt, gediget och intressant sätt. Det blir debatter, intervjuer och presentationer kring prishöjningar, konsumentreaktioner, framtidsförutsättningar och mycket mer.

Talaruppställningen för eventet är minst sagt magnifik, apropå att samla de ”vassaste hjärnorna vi känner till”. Dagen kommer till exempel att inledas av statssekreterare Dan Ericsson som ska redogöra för den nya regeringens position utifrån svensk livsmedelsproduktion. Branschorganisationerna är välrepresenterade, bland annat genom chefekonom Carl Eckerdal på Livsmedelsföretagen samt vd Karin Brynell från Svensk Dagligvaruhandel. Båda kommer att hålla egna punkter, men Karin Brynell kommer även att delta i en paneldebatt på temat hur livsmedelskedjan ska bli mer konkurrens- och motståndskraftig. Debatten kommer att ledas av Ingela Stenson och övriga panelister är Anna Karin Hatt, vd på LRF samt Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.
Näringslivet och producenterna i sig är även de välrepresenterade i programmet. De har även utlovat djupare insikt i sina respektive verksamheter och/eller position i branschen. För att nämna några av punkterna: Sofia Steinwall, chef innovation och konceptutveckling på Ica ska berätta mer om företagets utmaningar just nu, men även på längre sikt samt Karolina Szczepanska, marketing manager Ridderheims, Atria som tillsammans med Magnus Kempe, director retail and finance  på Kairos Future, ska berätta om vilka trender som formar maten,männiksorna och samhället (den så kallade Ridderheimsrapporten).
Utöver detta finns måmnga fler på plats för att guida oss genom en dag som garanterat ger nya insikter, men som också kommer att fungera som kompass i den verklighet vi lever i just nu.

Nyfiken? Hela programmet samt länk till anmälan finns här.

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser och Trend och Utblick

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.