Vegokebab blev vinnare av Årets Dagligvara

Vegokebab från Schysst fick igår priset som Årets Dagligvara 2021 på DLFs Höstmöte på Berns salonger. Avsikten med priset är att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling.

Årets Dagligvaras jury består av handelsrepresentanter och forskare på Handelshögskolan, tillsammans med röster från dagligvarubranschen.

– Kebab, vem vill inte äta kebab? Tidigare har det enbart erbjudits dem som äter kött, men Schysst käk gör det nu möjligt för alla. Försäljningsdata visar att konsumenterna har tagit emot Vegokebab med öppen famn och även vi i juryn blev imponerade över Schysst käks produktutveckling och lanseringsstrategi, säger Karin Brynell vd på Svensk Dagligvaruhandel och juryns ordförande.

Bakom Schysst käk står Amir Kheirmand, som blev bred för den stora allmänheten då han 2014 vann Sveriges Mästerkock

Priset Årets Dagligvara delas ut av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. NielsenIQ är samarbetspartner och bistår med försäljningsdata till juryns nomineringsarbete.

Förutom äran kommer dagligvaruhandelsaktörerna ge Vegokebaben omfattande exponering i de egna kanalerna. Dessutom får vinnaren 400 000 kronor att använda hos Nielsen IQ.

Dela