Blågrön odling får kapital för att växa: “Ett erkännande”

Blågrön Odling, som utvecklar ett klimatsmart odlingssystem som bygger på hydroponi, växlar upp med kapital från Tregion Startup Invest.
– Nu kan vi skörda frukterna av det utvecklingsarbete vi bedrivit i butiksmiljö, säger Olof Frensborg, en av grundarna.

Sju startups pitchade för kapital under en investeringsdag tidigare i höst. Nu har Tregion Startup Invest valt att investera 300 000 kronor i tre av dem som på olika sätt bidra till ett mer hållbart samhälle, varav en finns i livsmedelsbranschen: Blågrön Odling AB.
– De erbjuder sina kunder möjlighet till att göra smartare val som inte bara är miljömässigt bättre, utan även socialt och ekonomiskt, säger Julia Öhman, investerare i Tregion Startup Invest, och förklarar att investeringen ska möjliggöra en uppväxling för att snabbare kunna ta sig ut på marknaden.

Blågrön Odling utvecklar ett klimatsmart cirkulärt och slutet odlingssystem som bygger på hydroponi. Sättet att odla skapar möjlighet att i matbutiker, restauranger och andra offentliga miljöer producera egna grödor.
– Det här är en viktig milstolpe i företagets utveckling. Det är inte enbart pengarna det handlar om, för oss är det också ett erkännande att vi är på rätt väg, säger Olof Frensborg, en av grundarna.

Att odla mat på ett klimatsmart sätt är en trend som växer och deras första modulsystem finns redan installerad och används i en matbutik i Sundsvall.
– Nu kan vi skörda frukterna av det utvecklingsarbete vi bedrivit i butiksmiljö under det senaste året. Det stärker oss också i relation till de potentiella investerare som följt oss i vår utveckling.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Räkfisket tappar MSC-märkningen: “Det är komplext”

Från och med den 25 april är räkfisket i Skagerak, Kattegatt och Norskarännan suspenderat från MSC. Det innebär att det inte längre kommer att vara möjligt att köpa färska MSC-certifierade räkor i Sverige.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.