Hon ska göra Norrland till en klimatpositiv zon

Anna-Karin Karlsson har utsetts till Norrmejerier första hållbarhetsdirektör. Nu ska hon leda arbetet med att göra Norrland till en klimatpositiv zon med en levande livsmedelsproduktion.
– Jag är både glad och stolt, säger hon.

Som hållbarhetsdirektör och med plats i ledningsgruppen blir det Anna-Karin Karlssons uppdrag att integrera hållbarhetsarbetet i hela företaget. Tidigare har hon varit ansvarig för Norrmejeriers hållbarhetsprogram.

– En hållbar utveckling av Norrland förutsätter att vi agerar hållbart genom hela näringskedjan, från mjölkgården, via mejeriet, fram till att konsumenten återvinner förpackningen. De norrländska mjölkgårdarnas betydelse för den lokala livsmedelsförsörjningen och ett hållbart Norrland får inte underskattas, säger hon.

Anna-Karin Karlsson är i grunden livsmedelsagronom och har arbetat på Norrmejerier sedan 1995, bland annat som affärschef för färskvaror och som marknads- och innovationschef.

För Livsmedel i fokus läsare är hon även känd som styrelseordförande för nätverket med samma namn.

– Vad vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår. Därför behöver vi sätta hållbarhetsarbetet högst upp på agendan och Anna-Karins breda erfarenhet ger oss bästa möjliga förutsättningar att kunna ta nästa steg, säger Anders Fredriksson, vd på Norrmejerier, i en kommentar.

För att bidra till att göra Norrland till en klimatpositiv zon arbetar företaget främst med att fasa ut fossila energikällor och drivmedel, främja den biologiska mångfalden, minska matsvinnet och öka livsmedelsförsörjningen i Norrland.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Räkfisket tappar MSC-märkningen: “Det är komplext”

Från och med den 25 april är räkfisket i Skagerak, Kattegatt och Norskarännan suspenderat från MSC. Det innebär att det inte längre kommer att vara möjligt att köpa färska MSC-certifierade räkor i Sverige.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.