Paulig väljer koldioxidneutrala pallar

Paulig blir först ut i Finland att använda koldioxidneutrala lastpallar i verksamheten, detta som en del av målet att minska utsläppen av växthusgaser i företagets värdekedja med 50 procent till år 2030.

Paulig har verksamhet i tretton länder och produktion i Finland, Sverige, Belgien, Ryssland, Estland och Storbritannien. Varje år transporterar företaget omkring 1,5 miljoner pallar med kaffe, kryddor och andra livsmedelsprodukter till fler än sjuttio länder.

Genom ett nytt avtal med CHEP, en global leverantör av lösningar för leveranskedjan, kommer ungefär 70 procent av dessa att ske med koldioxidneutrala pallar.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i arbetet att minska utsläppen av växthusgaser i vår leveranskedja. Vi delar värderingar med CHEP kring hållbarhet, och vårt samarbete kommer att bidra till mer hållbara förflyttningar av material och livsmedelsprodukter, säger Terhi Liukkonen, chef för Indirect Sourcing på Paulig.

Genom samarbetet minskar Paulig och CHEP tillsammans både utsläppen, träanvändningen och mängden avfall per år. Med de nya lastpallarna kan Paulig minska sina utsläpp med över 2 000 ton och spara råvara motsvarande 1 400 träd. Minskningen av svinnet är cirka 145 ton, vilket motsvarar mer än 13,2 miljoner pappersmuggar årligen.

 

CHEP är en pionjär inom delningsekonomi och företagets cirkulära affärsmodell säkrar mängden och återanvändningen av världens största pool av återanvändbara pallar och containrar. Detta minimerar miljöpåverkan och förbättrar effektiviteten och säkerheten för leveranskedjor runt om i världen. Dessutom är alla pallar 100 procent hämtade från hållbara skogar och ingen avfallsved eller plast skickas till deponi.

 

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.