De pantar på med 9,5 nya miljoner i ryggen

PantaPå tar in 9,5 miljoner i en emissionsrunda. Bland investerarna finns bland andra Orkla Ventures, Invest Greentech-fond, Verdane Foundation samt ett antal affärsänglar.
– Nu kan vi skapa en global återvinningsrevolution, säger vd Suwar Mert.

PantaPå har utvecklat en app som möjliggör pant på alla möjliga förpackningar från papperspåsar till pappersförpackningar. Appen har i dag cirka 100 000 användare i Sverige och USA.

– Vårt mål är att nå en halv miljon användare under 2020, säger Suwar Mert, vd på Pantapå och som grundat bolaget tillsammans med sin syster Berfin Mert, som är operativ chef på bolaget.

– Vi är glada över att få investerare med omfattande kunskap om internationell expansion. Tack vare investeringen kan vi utöka teamet och ta tillvara på det intresse som våra befintliga kunder och marknaden visar för att expandera till fler länder och skapa en global återvinningsrevolution.

 

Med PantaPå-appen kan användare skanna streckkoder på sina förpackningar vid en återvinningsstation och belönas direkt med pengar och kuponger i mobilen. Panten rapporteras till varumärken som deltar i tjänsten och som i sin tur bättre kan förstå och ta ansvar över förpackningarnas resa, reducera sina utsläpp genom ökad återvinning och få värdefulla kundinsikter. Bland kunderna finns globala bolag som Mondelez, Procter & Gamble, Unilever och Orkla.

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.