24 mars 2022
Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade pålägg i fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden.
– Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, säger Alice Knap.
Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter. Den innehåller 55 procent mindre socker än traditionella chokladpålägg.
HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.
Dela
Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet och Växtbaserat
Forskning Värdekedjan Växtbaserat
Hidden in Grains växlar upp takten i mineralskiftet
Kan hydrotermiskt behandlat spannmål ge biffen en match? Nu söker Hidden in Grains nya samarbeten med livsmedelsindustrin för att ge svenska spannmålen en bärande roll som källa till järn och andra mineraler. Vägen dit går via “vardagsprodukter”.
18 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.