8 april 2020
Under den rådande Coronakrisen har det blivit än mer uppenbart att en hållbar livsmedelsproduktion är samhällsviktig, och att intresset för frågor som rör beredskap och livsmedelsförsörjning ökar.
Det är här som Jordbruksverkets nya blogg kommer in i bilden: Den svenska maten.
– Svensk livsmedelsproduktion är världsledande när det gäller miljö, klimat, smittskydd och djurvälfärd. Vi vill inspirera, visa goda exempel och skapa engagemang hos alla som arbetar med att öka den. Att ha en välmående livsmedelsproduktion är viktigt både i normala tider och i händelse av kriser, säger Karin Lindow som samordnar arbetet med bloggen.
Inläggen kommer att kretsa kring nyheter och händelser inom Jordbruksverkets område men gör även nedslag i vad som sker hos andra aktörer “eftersom livsmedelsstrategin täcker hela livsmedelskedjan och en mängd aktörer och myndigheter”.
Flera av dem som bloggar deltar aktivt både nationellt och internationellt med att bevaka och driva frågor i en positiv riktning för en hållbar produktion och konsumtion av mat.
– Våra experter har mycket kunskap och deltar i många forum som vi vill att fler ska kunna ta del av. Vi hoppas att alla möjliggörare och utförare av livsmedelsstrategin ska få nytta av Den svenska maten, säger Olof Johansson chef för avdelningen Jordbruk och analys.
Dela
Fler nyheter i Primärproduktion och Värdekedjan
Forskning Värdekedjan Växtbaserat
Hidden in Grains växlar upp takten i mineralskiftet
Kan hydrotermiskt behandlat spannmål ge biffen en match? Nu söker Hidden in Grains nya samarbeten med livsmedelsindustrin för att ge svenska spannmålen en bärande roll som källa till järn och andra mineraler. Vägen dit går via “vardagsprodukter”.
18 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.