Det ska bli enklare för resenärer att både äta och göra gott samtidigt

Nu vill Visit Sweden att det ska bli enklare för resenärer att både äta och göra gott samtidigt. För att göra detta möjligt har de initierat influencersamarbetet ”Plant based by Sweden” som ska lyfta fram goda och spännande växtbaserade måltidsupplevelser i Sverige.

Med Plant based by Sweden vill Sveriges marknadsföringsbolag, Visit Swedens Måltidsturismprogram, lyfta fram det svenska progressiva köket genom goda exempel på växtbaserade upplevelser, hållbart entreprenörskap och spännande besöksmål över hela Sverige. Initiativet är ett samarbete med influencern och kokboksförfattaren Therese Elgquist, Plant based by Thess, som guidar till ställen med lokala smaker och växtbaserat på menyn. Resultatet är dels en programserie, dels en matguide på engelska, ”Plant based foodguide”.

– Matintresserade internationella resenärer förknippar måltidsdestinationen Sverige med hållbarhet, hälsa och bra utbud av växtbaserad mat. Den bilden vill vi gärna förstärka och samtidigt göra det ännu lättare för resenärerna att hitta till dessa upplevelser. Det finns mycket kvar att göra för att produktion och konsumtion av mat ska vara helt hållbar och det här blir ett bidrag för att gå i den riktningen, berättar Jens Heed som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden.

Syftet med projektet är att få den måltidsintresserade resenären att välja Sverige som resmål genom att visa på dess spännande gröna utbud. Dessutom ska det inspirera företag som jobbar med måltidsturism att utveckla sina erbjudanden inom växtbaserat. Det ska bli enklare att göra gott och äta gott på samma gång – för att stärka Sveriges position som en hållbar och progressiv måltidsdestination.

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Människor

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.