En söt, svensk historia

Dansukker har tagit fram en ny design på sin mest kända produkt: strösocker. Detta för att förtydliga ursprunget på innehållet i påsen. ”Vi vill underlätta för konsumenterna att välja svenskt”, säger marknadschefen Pernilla Wennerberg.

Varumärket Dansukker klingar inte särskilt svenskt. Däremot är det garanterat 100 procent svenskt strösocker i påsen, med socker från sockerbetor som huvudsakligen är odlade på gårdar i Skåne. Det är även här, i Örtofta, som Sveriges enda sockerbruk ligger.
– Vi har våra rötter och vårt ursprung här i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter, säger Pernilla Wennerberg.
För att förtydliga detta har man tagit fram en helt ny design på strösockerförpackningarna.
– Vi har gjort det för att förstärka och underlätta för konsumenterna att välja svenskt. Vårt strösocker är nämligen det enda svenska på marknaden.

Som en del av lanseringen av den nya designen har man knutit till sig de kända profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood, som tagit fram ett recept med potential att bli en ny svensk klassiker. Eller som de själva kallar innovationen: ”Det perfekta mötet mellan en saftig morotskaka och en klassisk god bulle”.
Resultatet?
En morotsbulle med frosting som bakas i långpanna så att det räcker till många.

Text: Agneta Renmark

Dela

Fler nyheter i Förpackning

Experten: “Förpackningar är alltid en kompromiss”

Nya förpackningsdirektiv är på gång, vilket livsmedelsbranschen redan jobbar hårt med. De nya plastkorkarna som sitter fast är bara ett exempel. Frågan är bara om möjligheten att återvinna går ut över funktionaliteten?

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.