Ökad förståelsen för hållbar mat i skolan

Intresset för hållbarhet, hälsosamt och vegetariskt på tallriken fortsätter att öka. Även skolorna väljer att utforma sina repertoarer efter dessa principer. Men de nya menyerna tas inte alltid så väl emot.

Orkla FoodSolutions lanserar därför en rad verktyg som ska hjälpa kostchefer och måltidsutvecklare att öka förståelsen för framtidens skolmat. Tillsammans med Kost och Näring håller man nu ett webinar för att få fler att lyckas med sitt hållbarhetsarbete.

Många av Sveriges kommuner följer FN:s globala hållbarhetsmål Agenda 2030 för att minska sin klimatpåverkan från måltiderna. Men i takt med att den hållbara maten ökar, får kostchefer och måltidsutvecklare ta emot kritik, från såväl föräldrar som beslutsfattare.

– Kostchefer och måltidsutvecklare i kommuner över hela Sverige vittnar om samma problem. Vi kan göra klimatvänliga menyer, men om man inte får förståelse och acceptans blir det svårt att genomföra det. Vi har tio år på oss att ställa om för att vi ska nå klimatmålen. Det är en ganska kraftig reducering vi måste göra och alla måste hjälpa till, säger Jenny Sultan Måltidsutvecklare i Trosa kommun och sammankallande för fokusgrupp hållbarhet i Kost och Näring.

Orkla FoodSolutions har arbetat fram pedagogiska lektioner och material för skolor kring hållbar mat under konceptet Fast Fusion Climate Week. Nu utvecklar man arbetet och håller ett webinar tillsammans med Branchorganisationen Kost och Näring.

Fler nyheter i Arkiv och Hälsa och Måltider

Samtliga Coops butiker håller stängt

Coops kassasystem har för närvarande havererat. Coop rekommenderar därför samtliga butiker i Sverige att hålla stängt under lördagen, rapporterar SVT-nyheter. Orsaken till haveriet är en it-attack mot en leverantör.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem