Här är Arlas nya miljardinvestering

Arla investerar 210 miljoner euro i avancerad produktionsteknik i Storbritannien för att möta kundefterfrågan, säkra konkurrenskraften och leverera fortsatt tillväxt inom mozzarellakategorin..
– Vår mozzarellaverksamhet har haft en tvåsiffrig tillväxt de senaste fem åren, säger Europachefen Peter Giørtz-Carlsen.

Arlas mozzarella har haft god tillväxt, med en tvåsiffrig tillväxt under de senaste fem åren. Nu investerar företaget 210 miljoner euro i mejeriet i Taw Valley för att utöka med ytterligare volymer. Merparten kommer att exporteras till globala foodservice-kunder.
– Vi vet att vi måste arbeta hårt för att behålla den positionen bland de globalt ledande företagen i kategorin och följa vår strategi. Denna investering gör det möjligt för oss att fortsatt vara en av de ledande mozzarellaproducenterna, ge våra kunder ännu bättre service och samtidigt förbättra lönsamheten för våra ägares mjölk, säger Peter Giørtz-Carlsen.
Investeringen i ny teknik skapar utrymme för ökad flexibilitet och innovationsmöjligheter för att möta kraven från kunder som vill ha en mozzarella som grillas eller smälter på ett visst sätt, eller har vissa töjningsegenskaper. Tekniken omfattas av flera patent och kortar lagringsprocessen från 14 dagar till en enda dag.
Byggnationen beräknas vara klar 2026 och de första produkterna från den nya anläggningen levereras året därpå. Investeringen kommer inte att påverka Arlas två andra mozzarellaanläggningar i Danmark.

Dela

Fler nyheter i Förädling

Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör: “Haft flyt i maskineriet”

Genom en ambitiös exportsatsning har Blekinge Skorpan nått en imponerande ökning av exporten på hela 115 procent sedan 2022. Nu belönas företaget med priset Årets Livsmedelsexportör 2024.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.