18 september 2019
Utvecklingsinsatser kring livsmedel i Sverige har ökat de senaste åren genom forskningsanslag, innovationsprojekt och exportprogram. Men måltidsupplevelser eller restaurangnäringen tar sällan plats i dessa insatser. Det gör att ett glapp uppstår mellan restauranger och andra aktörer i livsmedelskedjan.
– Om Sverige ska lyckas ställa om till en mer hållbar livsmedelskedja och skapa förändring både på restauranger och i hemmen måste kockarna och restaurangerna vara med och driva utvecklingen, säger Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum i Stockholm.
Tillsammans med Menigo, Restaurangakademien, LRF och en rad andra organisationer är han initiativtagare till att utveckla ett gastronomiskt center där forskning, kreatörer, entreprenörer, utbildning och kapital kan mötas och tillsammans öka takten för att skapa framtidens hållbara måltider – och för att stärka Sveriges konkurrenskraft som matnation.
AGNETA RENMARK
Dela
Fler nyheter i Arkiv
Arkiv Människor Mötesplatser Trend
Almedalen 2025: ”Livsmedelsfrågorna tar plats i debatten”
Spännande möten, spänstiga debatter och nya insikter. När Livsmedel i fokus ber en handfull branschpersonligheter att sammanfatta årets upplaga av Almedalsveckan är det positiva tongångar men även en del önskemål inför nästa års event.
27 juni
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.




