Nu ska fullkornet in i finrummet: ”En annan dimension”

Fullkornsfrämjandet tar hjälp av kocken Jessie Sommarström och hennes ”Nobel-gröt” för att lyfta fullkorn och alla dess fördelar för såväl klimat och hälsa som gastronomiskt.
– Jessie är verkligen pro-fullkorn, säger verksamhetsledaren Maria Alexandersson.

När Fullkornsfrämjandet bjuder in till en press- och inspirationsträff på GoCo Health Innovation city 10 juni kommer Jessie Sommarström att bjuda på sin numera världsberömda kulturgröt, som serverades på Nobelfesten.
Under eventet presenteras även en konsumentundersökning, gjord av Nordic Viewpoint, som visar på konsumenternas inställning till att äta mer fullkorn.
Enligt Maria Alexanderson, verksamhetsledaren var det inte svårt att få Jessie Sommarström att medverka.
– Den största utmaningen var att hitta en lucka i hennes välfyllda kalender!
Vilken roll spelar hon för att nå ut med fullkornsbudskapet?
– Jessie är en otrolig förebild som brinner för hållbarhet och att äta hälsosamt samtidigt som hon står för god smak och kvalitet. Hon vurmar verkligen för fullkorn och har förmågan att lyfta det till en helt annan dimension. Nu hoppas vi att många journalister, matlagare och andra som vill inspireras av Jessie kommer till det här eventet.
För dem som inte kan delta på plats i Göteborg finns även möjlighet att vara med på ett efterföljande webinarium, där Thomas Björklund, vd på Warbro Kvarn, och David Fredlund, vd på Hidden in Grains, berättar mer om historien bakom den innovativa kornbulgurn som spelar huvudrollen i kulturgröten.

Fullkornsfrämjandet är ett partnerskap mellan näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och civilsamhällesorganisationer med ett gemensamt mål: att öka konsumtionen av fullkorn i Sverige.

Foto: Dan Lepp

Dela

Fler nyheter i Hälsa och Hållbarhet och Mötesplatser

Svenska köttbönder i framkant: ”Bra kött är bra för Sverige”

Nya data från Scan Sverige, nedbruten på gårdsnivå, bekräftar att svenska köttbönder ligger i framkant för hållbar utveckling.
– Det är på gårdarna den verkliga skillnaden görs och uppföljningen är ett kvitto på våra leverantörers fina arbete, säger hållbarhetschefen Elina Matsdotter.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.