Svenska bönor blir chokladpålägg

Växtbaserade påläggstillverkaren HUJ utökar sitt sortiment och lanserar den första söta produkten i sortimentet:  HUJ Creamy Cashew Choklad. Den tillverkad i Alingsås av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter.

Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade pålägg i fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden.
– Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, säger Alice Knap.
Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter. Den innehåller 55 procent mindre socker än traditionella chokladpålägg.
HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet och Växtbaserat

Bönan och biffen i fokus i framtidsrapport: ”Det behövs visioner”

Det går att skapa ett cirkulärt och modernt nettonoll-samhälle, men vägen dit måste förändras. Det slås fast i en färsk rapport som ska överlämnas till regeringen – och där framtidens mat är en av flera visioner som presenteras.