Svenska bönor blir chokladpålägg

Växtbaserade påläggstillverkaren HUJ utökar sitt sortiment och lanserar den första söta produkten i sortimentet:  HUJ Creamy Cashew Choklad. Den tillverkad i Alingsås av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter.

Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade pålägg i fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden.
– Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, säger Alice Knap.
Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter. Den innehåller 55 procent mindre socker än traditionella chokladpålägg.
HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet och Växtbaserat

Ica satsar på vertikalodlat: ”Säkrar varuförsörjningen”

Ica inleder ett samarbete med livsmedelsproducenten Oh My Greens för odling och leverans av färska örtkryddor från en ny vertikalanläggning. Det handlar om 2,7 miljoner krukor per år.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem