Hon är svensk juniormästare i bageri

Nu är finalen av tävlingen SM Unga Bagare avgjord! Efter fem intensiva tävlingstimmar stod det klart att Andrea Wiberg, 22 år, är svensk juniormästare i bageri 2022.

Andrea imponerade stort med sitt bi-inspirerade tema där hon bland annat presenterade ett spektakulärt skådebröd i form av ett blomstrande ekosystem. Under finaldagen fick sju finalister från hela landet sätta sin skicklighet på prov. På fem timmar skulle de unga talangerna baka goda och fantasifulla matbröd, kuvertbröd, bullar, kavlade degar och ett vackert skådebröd, som är en skulptur av bröd. Allt bakas från grunden och de blir bedömda efter hantverksskicklighet, teknik, kreativitet, smakprecision och nytänkande i sitt skapande av bröden. Finalisterna imponerade stort med många kreativa teman inspirerade av bland annat skogsväsen och exotiska havsdjur som blandades med syrliga smaker av citrus, passionsfrukt och mango.
Andrea är född och uppvuxen i Göteborg men till vardags jobbar hon numera på Backhaus bageri och café i Helsingborg.

Dela

Fler nyheter i Människor

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.