Hon tar över rodret på Svensk Handel

Den 1 maj tillträder Sofia Larsen som ny vd för Svensk Handel. Hon efterträder Karin Johansson som lett organisationen sedan 2013.
– Sofia är en senior ledare med mycket bred erfarenhet från många olika samhällssektorer och jag är övertygad om att hon är precis den ledare som Svensk Handel behöver i en utmanande och transformativ tid, säger Svensk Handels styrelseordförande, Anders Svensson.
Sofia Larsen kommer närmast från rollen som chef för samverkan och kommunikation på Örebro universitet. Dessförinnan har hon bland annat varit riksdagsledamot för Centerpartiet, ordförande för riksdagens utbildningsutskott samt segmentschef inom friskolekoncernen Academedia där hon ansvarade för grundskoledelen.
– Jag är glad och hedrad över förtroendet och ser med tillförsikt fram emot att få leda en så samhällsviktig organisation som Svensk Handel. Goda villkor för handeln är därför av största vikt för att de ekonomiska hjulen ska hållas rullande och utvecklas positivt, säger Sofia Larsen.
Sofia Larsen har, utöver sina operativa roller i politiken, näringslivet och akademin också erfarenhet från en rad tunga styrelseuppdrag. Hon har bland annat varit styrelseledamot i Academedia, Entreprenörskapsforum och i flera olika medlemsorganisationer. Till Market säger Sofia Larsen att en av de viktigaste frågorna för henne kommer att bli att handskas med hur delar av handeln drabbats akut av pandemien, bland annat gränshandeln.
Svensk Handels nuvarande vd, Karin Johansson, lämnar organisationen i februari. Under perioden 1 februari till 30 april kommer förhandlingschef Ola Axelsson gå in i rollen som tillförordnad vd.

Dela

Fler nyheter i Människor

Från komjölk till växtbaserat – här är Fazer Lifestyle Foods nya vd

Krister Zackari lämnar Norrmejerier för att i stället bli ny vd för Fazer Lifestyle Foods från och med 1 juli.
– Det finns stora förväntningar och stora möjligheter, säger han till Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem