Polarbröd tar fler steg mot återskapad volym

Förra veckan meddelade Polarbröd att de återstartar smörgåsproduktionen i Älvsbyn. Den här veckan har de fattat beslut om ytterligare investeringar i företagets bageri i Bredbyn. Stegvis återställer företaget de volymer som de förlorade i branden tidigare i år.

Bara tre månader efter branden då Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner till grunden har företaget återigen börjat producera färdiga polarklämmor i Älvsbyn. Produktionen sker i en helt ny anläggning som har byggts under hösten. Det innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas nu har ett jobb att gå tillbaka till.

Den 25 november beslutade dessutom Polarbröds styrelse om ytterligare investeringar i bageriet i Bredbyn. 14,3 miljoner ska användas till att förbättra processen på en av bagerilinjerna.

– Med detta beslut kan vi snabbare komma ut med mer Polarbröd till våra konsumenter vilket känns väldigt bra, säger Anders E Johansson, vd i Polarbröd AB.

I Älvsbyn har de påbörjat ett schakt för grunden för att kunna komma igång med etapp ett i byggandet av det nya bageriet.

– För varje dag kommer vi närmare vårt mål att vara tillbaka i full kraft. Att komma igång med smörgåsproduktion i Älvsbyn förra veckan var en viktig milstolpe. Vi är så glada över allt stöd vi fått, det känns som att det är många som hejar på oss och vill att vi ska klara detta, säger Karin Bodin, vd i koncernens moderbolag.

Den djupfrysta smörgåsen ”Renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade i början av 1970-talet och den markerade Polarbröds födelse. ”Polar Sandwich” som den hette då, var världens första djupfrysta smörgås.

– ­Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av Corona, säger Karin Bodin.

 

Fler nyheter i Människor och Värdekedjan

Gårdar med djur har större näringsöverskott än växtodlingsgårdar

Växtnäringsutnyttjandet för kväve, fosfor och kalium varierar stort mellan olika typer av gårdar. Det visar en nyligen publicerad rapport från Greppa Näringen, ett samverkansprojekt som erbjuder gratis miljörådgivning till svenska lantbruk.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem