Restaurangkedjan ställer om – bara svenskt kött på menyn

Från och med den här veckan är Texas Longhorns 34 restauranger runt om i landet ursprungsmärkta med Kött från Sverige och serverar endast svenskt kött till sina gäster.
– Vi är stolta över att vi har gjort det möjligt, säger inköpschefen Tommy Wright.

Efter en lång och medveten satsning på att ställa om till uteslutande svenskt kött har Texas Longhorn nu nått sitt mål med 100 procent svenskt kött.
– De senaste två åren har vi arbetat tillsammans med svenska köttleverantörer för att kunna servera enbart svenskt nötkött, kyckling och gris och vi är stolta över att vi nu har gjort det möjligt, säger Tommy Wright och berättar att man alltid handlar så lokalt som möjligt för att möta gästernas efterfrågan på hållbart, och exempelvis väljer svensk grillost gjord på mjölk från norrländska kossor i sina vegetariska rätter.
– Med Kött från Sverige-märkningen blir det enklare för våra gäster att välja svenskt kött som ger en trygghet av flera anledningar; det är närproducerat, hållbart producerat, de är med och stöttar det svenska lantbruket och bidrar till att det utvecklas vidare.
KLS Ugglarp är Texas Longhorns huvudleverantör.
– Det här är ett gott betyg på ätkvalitet och visar att våra fina svenska råvaror passar såväl till vardagen hemma, som vid festligare tillfällen på restaurang, säger Viktor Tornberg, vd på KLS.

 

Dela

Fler nyheter i Restaurang och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.