Griljerad tofu utmanar julskinkan när trend möter tradition

Griljerad tofu och sill av aubergine. Jodå, intresset för att äta veganskt julbord har formligen exploderat på värdshuset Ulla Winbladh.
– Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger restaurangchefen Hanna Williamsson.

Ulla Winbladh på Djurgården är något av en restaurangintuition i Stockholm; här har det serverats klassiska julbord i decennier.
Sedan sex år tillbaka serveras även ett veganskt julbord, vilket blivit nästan lika populär som det traditionella julbordet.
– De senaste åren har vi märkt att allt fler gäster till det klassiska julbordet även börjat avnjuta det veganska julbordet. Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger Hanna Williamsson restaurangchef på Ulla Winbladh.
Till de både julborden lagas samtliga rätter hantverksmässigt från grunden utan genvägar. Det veganska består av växtbaserade versioner på de traditionella julbordsrätterna. Bland annat serveras vegansk sill på aubergine och zuccini med tångrom samt griljerad tofu, veganska julprinskorvar och julbullar med svampsås.

Dela

Fler nyheter i Restaurang och Växtbaserat

Hennes hampaost ska ta världen med storm

Ebba-Maria Olson som driver Mossagården i skånska Veberöd har utvecklat en växtbaserad ekologisk ost av svenskodlad hampa. Det är en världsunik produkt och nu ska produktionen växlas upp.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.