Griljerad tofu utmanar julskinkan när trend möter tradition

Griljerad tofu och sill av aubergine. Jodå, intresset för att äta veganskt julbord har formligen exploderat på värdshuset Ulla Winbladh.
– Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger restaurangchefen Hanna Williamsson.

Ulla Winbladh på Djurgården är något av en restaurangintuition i Stockholm; här har det serverats klassiska julbord i decennier.
Sedan sex år tillbaka serveras även ett veganskt julbord, vilket blivit nästan lika populär som det traditionella julbordet.
– De senaste åren har vi märkt att allt fler gäster till det klassiska julbordet även börjat avnjuta det veganska julbordet. Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger Hanna Williamsson restaurangchef på Ulla Winbladh.
Till de både julborden lagas samtliga rätter hantverksmässigt från grunden utan genvägar. Det veganska består av växtbaserade versioner på de traditionella julbordsrätterna. Bland annat serveras vegansk sill på aubergine och zuccini med tångrom samt griljerad tofu, veganska julprinskorvar och julbullar med svampsås.

Dela