Familjeföretaget har hittat framgångsreceptet: “Mat förenar”

Sevan Hummus Factory är ett av Sveriges snabbast växande livsmedelsföretag, och sysselsätter drygt 50 anställda med ursprung från ett 20-tal olika länder.
– Det är tack vare teamets mod, envishet och oklanderliga tillit som vi kunnat växa lönsamt och med kvalitet, säger vd Elin Ingves Pyk.

Sevan är ett familjeföretag i andra generationen, som är marknadsledande inom mat från Mellanöstern. Nu har det producerande bolaget, Sevan Hummus Factory i Rosersberg, blivit utnämnt till ett så kallat Gasellföretag 2022 av Dagens Industri.
– Trots år som har präglats av pandemi, hårt ansträngda logistikflöden och knivskarp konkurrens är vi ett av Sveriges snabbast växande bolag tack vare vår grundläggande övertygelse om att det vi gör är meningsfullt, säger Elin Ingves Pyk, vd på Sevan, i en kommentar.

Under den snabba tillväxtresan har det varit kritiskt att hitta rätt kompetens, där Sevan bland annat har samarbetat med både Jobbsprånget, ett initiativ som matchar nyanlända akademiker med företag och Nystartsjobb, för den som varit borta från arbetslivet en längre tid, via Arbetsförmedlingen.
– Vi är uppfyllda av tanken att mat förenar och det har varit avgörande att anställa medarbetare som är modiga, nyfikna och älskar mat. De senaste åren har vi välkomnat närmare 20 praktikanter i vad som varit deras första riktiga möte med den svenska arbetsmarknaden och flera av dem har erbjudits anställning efter avslutad praktik.

Varje år uppmärksammar Dagens Industri Sveriges mest framgångsrika och snabbast växande företag i alla län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag, vilket bland annat innebär att man ska ha en nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda, ett positivt samlat rörelseresultat och ha fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Människor

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.