Mitt i naturen – här öppnar vinhuset egen krog

I sommar öppnar det alkoholfria vinhuset Oddbird restaurang i samarbete med kockarna från Garba. Unikt designade småbord placeras avskilt från varandra mitt ute i skogen, vid fälten och vattnet i ett naturreservat.

Mitt i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm öppnar Oddbird krogen Nowhere 20-21 augusti. Den består av sex bord som är utspridda på särskilt vackra lägen utan kontakt med andra gäster. Samtliga platser är individuellt utformade av den svensk-danska inredningsduon Anna och Lars Norrman för att skapa en kontrast till naturen.

– Vi har blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. I stället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan. Det är inte platsen i sig vi vill nå med restaurangen utan snarare en sinnesstämning, säger Mehmet Gürbüzer på Oddbird.

Nowhere serverar en fast meny som lagas av de båda kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba och som serveras tillsammans med Oddbirds alkoholbefriade viner på druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Glera.

 

Oddbird har på kort tid vuxit till landets största producent av alkoholbefriade viner och är vinhuset bakom storsäljaren Oddbird Blanc de Blanc by Richard Juhlin.

 

Fler nyheter i Måltider och Trend

Havrebaserad uppstickare växer: “Kan skala upp snabbt”

Den nya havredrycken Havredals växer snabbt och lanseras nu både i Malmö och i näthandeln.
– Det verkar finnas ett stort sug på marknaden efter ett helsvenskt alternativ, säger grundaren Per-Johan Thörn.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem