Ica och RISE ska innovera tillsammans

Ica och RISE startar ett nytt samarbete för mer hälsosamma och hållbara livsmedel.
– Vi vill snabbare få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Syftet med partnerskapet mellan Ica och det statliga forskningsinstitutet RISE är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart livsmedelssystem.

– Vårt uppdrag är att på ett långsiktigt hållbart sätt stärka svenskt näringsliv, bland annat genom att vara en innovationspartner. Därför är partnerskapet med Ica ett stort steg framåt för oss. Tillsammans kan vi ta oss an matsystemets stora utmaningar inom hållbarhet och hälsa vilket gynnar hela jordbruks- och livsmedelsbranschen, säger RISE vd Pia Sandvik.

Såväl kund- som marknadsperspektivet ska integreras i forskningsprojekt inom livsmedelsområdet, där huvudfokus kommer vara hållbarhet och hälsa.

– Vi ser ett stort behov av att kroka arm i värdekedjan. Ju mer kunskap vi delar och ju mer vi lär oss tillsammans desto snabbare kan vi utveckla, innovera och få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden, säger Icas Anders Svensson, och förklarar att partnerskapet inte minst är viktigt för arbetet inom Ica Växa.

Ica Växa är ett relativt nystartat initiativ för att främja konsumtionen och produktionen av svensk växtbaserad mat, som Livsmedel i fokus skrev om i våras. Läs mer HÄR.

 

Dela

Fler nyheter i Hälsa och Hållbarhet och Värdekedjan

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.