Fyra gröna grossister blir en

Fyra grossister som är specialiserade på lokalproducerat grönt och som allihop ingår i Greenfood-koncernen går samman under namnet Trädgårdshallen.
– Vi ska bli Sveriges bästa lokala leverantör, säger Ted Stenshed, vd för Greenfoods färska produktsortiment.

Greenfood, en ledande leverantör av frukt och grönt på den skandinaviska marknaden, gör en storsatsning inom lokalproducerat och förenar koncernens fyra lokala experter till en rikstäckande leverantör: Trädgårdshallen, med kontor i Örebro, Stockholm, Malmö och Växjö.

Det långsiktiga målet är att bredda Trädgårdshallens upptagningsområde ytterligare och öka tillgången av lokalproducerat runt hela Sverige.

– Tillsammans kan vi möta efterfrågan från kunderna på ett mer effektivt sätt, samtidigt som vi gör det lättare för odlarna att få ut sitt sortiment, säger Ted Stenshed.

De frukt- och gröntgrossister som nu går samman är Allfrukt i Stockholm AB, Trädgårdshallen Örebro, JH Frukt & Grönt i Malmö och Växjö partiaffär AB.

Fler nyheter i Primärproduktion och Trend och Växtbaserat

SLU startar kurs i digitaliserad animalieproduktion

Nu satsar Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, på en kurs i digitalisering av animalieproduktion för att bidra till framtida konkurrenskraftig animalieproduktion. Kursen är på en avancerad nivå och riktar sig till såväl studenter som yrkesverksamma.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem