– Så länge man vågar och tror på sig själv så går det vägen, säger han.
17 september 2020
Efter en rafflande final på Annexet i Stockholm under torsdagskvällen är Ludwig Tjörnemo ny svensk mästare i professionell matlagning. En kock som jobbar inom livsmedelsindustrin, på Unilever Food Solutions, men även en del på restaurang Etolie i Stockholm.
Tävlingen var i år mer miljövänlig än någonsin tidigare. En av rätterna var vegetarisk och byggde på återvunnet bröd två andra tävlingsrätter innehöll kaninkött och en fjärde musslor – alltså några av de mest miljösmarta animaliska proteinkällorna.
Under hela tävlingsdagen bedömde en metodjury hur finalisterna arbetade i sina tävlingskök, inte minst hur de minimerade sitt råvarusvinn.
– Tävlingen i år höll absolut högsta nivå, det var hög kreativitet och mycket glädje. Ludwig är en värdig vinnare och man ser tydligt att erfarenhet, mycket träning och envishet tar en högst upp på pallen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma som i är var 250 000 kronor. Tävlingens beskyddare – och prisutdelare – är H.K.H. Prins Carl Philip.
Dela
Fler nyheter i Människor och Restaurang och Trend
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.