Elitidrottare gör ägg till bra bränsle

Kronägg inleder ett samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Projektet ”Bra bränsle” ska vägleda konsumenter till hälsosamma och hållbart framställda livsmedelsprodukter och sprida kunskap om kostens betydelse för prestation och hälsa.

Under de kommande veckorna kommer Kronäggs förpackning med 15 ägg att prydas av OS-kanotisten Linnea Stensils. Lanseringen är den första inom projektet ”Bra bränsle” och markerar starten på ett två år långt samarbete mellan Kronägg och SOK.

– Vi stödjer gärna initiativ som är positiva för samhället och det här ligger i linje med våra värderingar, säger Marcus Lindström, sälj- och marknadschef på Kronägg.

Bra bränsle är ett samverkansprojekt mellan SOK och utvalda partners som ska sätta olympiskt strålkastarljus på kost och produkter som är bra för prestation, hälsa och välmående. Livsmedelsprodukterna som märks med Bra bränsle-loggan måste vara hållbart framtagna och uppfylla stränga kvalitetskrav gällande näringsinnehåll.

Projektet pågår fram till vinter-OS i Peking 2022 och kommer, förutom märkningen av utvalda livsmedelsprodukter, att innefatta seminarier med föreläsningar kring hållbarhet, kost och hälsa.

Fler nyheter i Hälsa och Hållbarhet

Löfbergs nya mål: “Noll avfall”

Löfbergs tillsätter en innovations- och transformationschef för att leda företagets cirkulära transformation. Dessutom är det klart att finanschefen Fredrik Nilsson går in som tillförordnad vd i november när Lars Appelqvist lämnar kafferosteriet för HK Scan.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem