Från Löfbergs till HK Scan – Lars Appelqvist byter jobb

Steget mellan kaffe och kött behöver inte vara långt. Efter 22 år på Löfbergs, varav de senaste tolv som vd, ska Lars Appelqvist i stället ansvara för HK Scans svenska verksamhet.
– Det känns väldigt spännande, säger han.

Vid årsskiftet tillträder Lars Appelqvist tjänsten som Executive Vice President för HK Scans verksamhet i Sverige och blir även medlem av koncernens ledningsgrupp.

– Det är blandade känslor såklart. Löfbergs kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Lars Appelqvist, som för övrigt även är ordförande i branschorganisationen Livsmedelsföretagen.

HK Scan är ett nordiskt kött- och måltidsföretag vars svenska verksamhet omsätter 6,9 miljarder kronor och har cirka 1 800 medarbetare.

Att Scan, precis som Löfbergs, är ett starkt och välkänt varumärke inom livsmedelsbranschen gör övergången lite lättare.

– Jag är övertygad om att det finns stor marknadspotential kopplad till den svenska verksamheten. Det känns spännande att fortsätta stärka verksamheten genom hela värdekedjan från gårdarna till konsumenternas matupplevelser.

Lars Appelqvist kommer att vara kvar på Löfbergs i höst och tillträder sin nya tjänst senast den 1 januari 2021.

HK Scans vd Tero Hemmilä är mycket nöjd med rekryteringen:

– Sverige är en nyckelmarknad för oss och jag är helt övertygad att vi, under Lars Appelqvist ledning, kommer att utveckla den svenska verksamheten i linje med vår strategi, säger han i en kommentar.

 

Bilden: Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs, säger att Lars Appelqvist varit mycket uppskattad av både medarbetare och ägare.
– Jag är glad att han är kvar under hösten och är med och slutför vårt strategiarbete som lägger grunden för en positiv framtid för Löfbergs.

Fler nyheter i Förädling

Dalarna möter Grekland i nytt koncept

Leksands knäckebröd och Fontana går samman i en gemensam kampanj. Tillsammans har de båda familjeföretagen tagit fram konceptet ”Dippa varje dag – med gott samvete”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem