Han är Årets agronom: “Hedrande”

Patrik Myrelid, strategichef på Lantmännen, har utnämns till Årets agronom för sina extraordinära insatser för svenskt lantbruk. “En stark röst för Lantbrukssverige som ser till att livsmedel tar plats på flera politikområden”, enligt juryns motivering.

Sedan nära 30 år har föreningen Agronomerna utnämnt Årets agronom. Utmärkelsen tillfaller en person som gjort extra insatser för svenskt lantbruk och därtill varit en god ambassadör för agronomkåren. Detta som ett led i arbetet med att stärka och synliggöra rollen som agronom och sprida kunskap om dess unika kompetens.
Som Årets agronom utnämns Patrik Myrelid, strategichef på Lantmännen.
– Det är hedrande att få denna utnämning, framför allt när det handlar om något så samhällsviktigt som att synliggöra och arbeta för det svenska lantbruket. Agronomens kunskap har alltid varit viktig, men i takt med att hållbarhet, livsmedelsberedskap och biologisk mångfald diskuteras alltmer är den viktigare och relevantare än någonsin. Det är en roll i samhället som jag är stolt över att tillhöra och representera, säger Patrik Myrelid i en kommentar.
Priset delades under Ultuna studentårs Kamratmiddag i Ultuna den 16 mars.

Här är juryns motivering:
”Patrik är oerhört uppskattad för sin kompetens och anlitas ofta som talare i olika arrangemang, exempelvis Lantbrukets dag i Riksdagen. Han är flitigt inbjuden till diverse runda bordssamtal och ”hög-djurs möten” i hela branschen och med många inriktningar. Han är en stark röst för lantbrukssverige som ser till att livsmedel tar plats på flera politikområden och predikar land och rike runt om vikten av svensk lantbrukssektors välbefinnande och tillväxt. Patrik är också ledamot i KSLA:s jordbruksavdelning där han ofta initierar och modererar intressanta seminarier med spännande talare och heta topics som samlar hela kedjans aktörer till spänstiga diskussioner.”

I nästa nummer av magasinet Livsmedel i fokus kan du läsa mer om Patrik Myrelid i en stor intervju!

Dela

Fler nyheter i Människor och Primärproduktion och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.