Lantmännen internrekryterar ny toppchef: ”Gedigen erfarenhet”

Thomas Isaksson blir ny chef för Lantmännen Cerealia från och med 1 mars.
– Cerealia har många starka produkter och varumärken, och jag ser stora möjligheter på vägen framåt, säger han.

Thomas Isaksson, i dag Managing Director of Vaasan Oy and Head of Lantmännen Unibake’s Fresh Bakery business area, blir ny chef för Lantmännen Cerealia från och med 1 mars.

– Thomas har de senaste åren gjort ett utmärkt arbete inom Unibake och Vaasan, och jag är övertygad om att han med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet från både Lantmännen och övrig livsmedelsindustri är rätt person att leda Cerealia framåt. Det är också positivt att vi ännu en gång kan internrekrytera till en ledande position, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef, som agerat tillfälligt i positionen sedan augusti.

Vem är då Thomas Isaksson?
Tja, han är från Finland och har arbetat inom Lantmännen sedan förvärvet av Vaasan 2015 – ursprungligen som vd på Vaasan, och därefter bland annat som affärsområdeschef för Lantmännen Unibakes färskbrödsaffär. Tidigare i sin karriär har han bland annat arbetat inom konfektyr- och chokladindustrin på Cloetta i olika kommersiella och ledande roller.

– Jag vill tacka för förtroendet att leda Cerealia och ser fram emot att fortsätta utveckla affären tillsammans med alla kollegor och medarbetare. Cerealia har många starka produkter och varumärken, och jag ser stora möjligheter på vägen framåt, säger Thomas Isaksson.

I sin nya roll kommer han att ingå i Lantmännens koncernledning och rapportera direkt till Magnus Kagevik.

 

Dela