Mycorena inleder samarbetar med dansk startup

Livsmedelsföretaget Mycorena har inlett ett samarbete med det danska startup-företaget Tempty Foods.
– Samarbete är nyckeln till att föra branschen framåt, säger Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena.

Mycorenas ambition är att bidra till ett ”hållbart proteinskifte” genom att erbjuda sitt svampbaserade protein, Promyc, som ingrediens till andra företag.

Nu kliver danska Tempty Foods in som ny samarbetspartner, ett företag som startades i fjol vid Danmarks Tekniske Universitet av entreprenörerna Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund och Martina Lokajova. Tanken är att utveckla nya alternativ till kött genom att blanda Promyc med andra ingredienser.

– Det är viktigt för startups att hitta partners som kan förstå deras utmaningar som ett ungt företag. Det faktum att vårt team gick igenom en liknande resa för inte så länge sedan hjälper oss att förstå och stödja deras mål och behov på bästa möjliga sätt, säger Ramkumar Nair, grundare och vd på Mycorena, i en kommentar.

Den nya produkten som kommer marknadsföras under namnet Tempty beräknas lanseras på den danska marknaden redan i höst.

– Vår ambition är att ge andra varumärken möjlighet att skapa innovativa livsmedelsprodukter. Vi tror att samarbeten som detta kommer att vara nyckeln till att föra branschen framåt och leda till en välbehövlig innovation i konsumenterbjudanden, säger Ebba Fröling.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Växtbaserat

Bönan och biffen i fokus i framtidsrapport: ”Det behövs visioner”

Det går att skapa ett cirkulärt och modernt nettonoll-samhälle, men vägen dit måste förändras. Det slås fast i en färsk rapport som ska överlämnas till regeringen – och där framtidens mat är en av flera visioner som presenteras.