19 augusti 2022
Poppels, som grundades för tio år sedan av ett kompisgäng, är ett av Sveriges största hantverksbryggerier med bas i Jonsered.
Nu har företaget tagit ett nytt stort steg och öppnat Poppels Citybryggeri i Gullbergsvass inne i Göteborg. Det handlar om världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri.
– Ölet som serveras här är någonting du inte får tag på någon annan plats i Sverige. Efter bryggning pumpas ölet till träfaten, där de jäser och samtidigt får karaktär av eken. Därefter pumpas det vidare till serveringstankar, för att sedan hällas upp i våra fatkranar. Du får inte en färskare öl än så, säger Edwin Vallmo, huvudbryggare.
I bryggeriet finns även en restaurang med 170 sittplatser och där man arbetar med ett cirkulärt tänk. Det gröna och lokala är i fokus, liksom brödet som bakas i eget bageri med restprodukter (dravet) från öltillverkningen som bas.
Ledare för det kulinariska arbetet är Johan Björkman, som tidigare bland annat har varit kökschef på stjärnkrogen Koka.
– Jag gick i gång på idén med Poppels vision kring hållbar matlagning med lokala råvaror i större skala och att verkligen göra det på riktigt. Jag menar, det är ju då man kan skapa förändring, säger han.
Dela
Fler nyheter i Dryck och Förädling
Premium möter premium: ”Alla vinner på att samarbeta”
Malmö Chokladfabrik och Lejonet & Björnen har en glass ihop, en krämig vit chokladglass som kombineras med syrlig hallonsylt.
– Vi älskar att samarbeta med andra matföretag, säger Jens Fylkner, delägare av Malmö Chokladfabrik.
26 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.