Sämre matvanor bland hemmajobbare

Hemarbetare äter ofta onyttig mat och småäter under arbetsdagen. Det visar Compass Groups rapport Global Eating Report 2023, där 1 800 yrkesarbetande i Sverige får svara på frågor om mat, hälsa och arbetsliv.

Distansarbetet är här för att stanna. I dag jobbar cirka 38 procent i Sverige helt eller delvis hemifrån, enligt Global Eating Report 2023.
Mer än hälften (52 procent) av de som jobbar hemifrån äter onyttig mat under arbetsdagen.
De som jobbar hemifrån småäter även nästan dubbelt så ofta som kontorsarbetarna – 1,8 gånger per dag jämfört med 1,2 två gånger per dag.
– På jobbet är det lättare att ha regelbundna matrutiner och det kan vara enklare att välja hälsosamma alternativ. Men för den som jobbar hemifrån ser vi att gränserna lätt kan suddas ut båda vad gäller tider och vad man stoppar i munnen, säger Tina Hellstadius, nytillträdd vd på Compass Group i Sverige.
Rapporten visar även att hemarbetarna arbetar längre dagar jämfört med de som är på kontoret. Över hälften av hybridarbetarna (53 procent) uppgav att de jobbar fler arbetstimmar när de arbetar hemifrån jämfört med på kontoret. 

 

Dela

Fler nyheter i Måltider och Trend

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.